Flat Preloader Icon

Studentske ustanove – spisak svih ustanova u Beogradu!

Studentske ustanove u Beogradu

Studentske ustanove u Beogradu

Kad se kaže Studentske ustanove, misli se na mesto gde se tvoj studentski život pretvara u avanturu. Studentske ustanove su srce studentske zajednice, domaćini brojnih događaja, ažurirani sa najnovijim kulturnim i društvenim dešavanjima, te mesto gde ćeš pronaći podršku i resurse koji su ti potrebni kako bi tvoje studentsko iskustvo bilo što bolje.

Pročitaj informacije o nekim od najznačajnijih studentskih ustanova koje su tu da ti pomognu u studentskom putovanju.

  • Ustanova Studentski centar Beograd

Ustanova Studentski centar Beograd

 

Adresa: Svetozara Markovića 57
Telefon: 011 36 37 200
veb sajtwww.sc.rs

Da li ste čuli za epicentar studentskog života u Beogradu? To je upravo Studentski centar Beograd!

Zamislite mesto gde se spaja udobnost smeštaja, ukusna hrana i obilje kulturnih događaja – to je upravo Studentski centar Beograd!

Već skoro pola veka, na adresi Svetozara Markovića 57, ova institucija pruža podršku beogradskim studentima. Osnovan 1968. godine, Studentski centar okuplja 14 domova sa preko 10.500 mesta za smeštaj, prilagođenih studentskim mogućnostima. I to nije sve!

On takođe pruža usluge serviranja oko 20.000 obroka dnevno u 14 studentskih restorana, po pristupačnoj ceni, zahvaljujući podršci budžeta Republike Srbije.

Ali Studentski centar Beograd se ne svodi samo na smeštaj i ishranu. Tokom leta, domovi kao što su Studentski grad, Kralj Aleksandar I, Patris Lumumba i Vera Blagojević I, postaju domaćini hiljadama mladih gostiju iz celog sveta. Organizuju se sportska takmičenja, festivali, kulturne manifestacije i drugi programi koji obogaćuju studentski život.

Cilj ove studentske ustanove je unapređivanje nivoa studentskog standarda u Beogradu, zato dobro istraži sve benefite koje ti Studentski centar pruža!


Pročitaj još: Studentski domovi u Beogradu


  • SKC – Studentski kulturni centar

SKC - Studentski kulturni centar

Adresa: Kralja Milana 48
Telefon: 011 36 02 009; 26 94 944
veb sajtwww.skc.org.rs

Studentski Kulturni Centar je mesto gde se sjajni studentski umovi susreću, stvaraju i inspirišu! Kad god pomisliš na studentske ustanove u Beogradu, odmah ti na pamet padne legendarni Studentski kulturni centar ili jednostavno SKC Beograd!

Ovaj kutak kulture i kreativnosti osnovan je davne 1968. godine zahvaljujući Beogradskom univerzitetu i Univerzitetskom odboru Saveza studenata Beograda. Kasnije, 1992. godine, nadležnost nad ovom oazom kulture preuzima Vlada Republike Srbije – Ministarstvo prosvete.

SKC nije obična ustanova – on je epicentar kulturnih događaja koji oslikavaju duh vremena i promovišu autentične stvaralačke snage. Sa svojim intermedijalnim i interdisciplinarnim manifestacijama, SKC je postao nezaobilazan deo beogradskog kulturnog života još sedamdesetih godina prošlog veka.

Kroz umetničke radionice, istraživačke grupe i podršku raznovrsnim projektima, SKC je pružao platformu za razvoj talenta i izražavanje kreativnosti.

Lociran u srcu Beograda, u prelepom zdanju koje je nekada bilo Oficirski dom, a kasnije dom UDB-e „Pane Đukić“, SKC je mesto koje odiše istorijom i inspiriše novu generaciju kreativaca. Od 1968. godine, ovo zdanje je postalo simbol slobode izražavanja i raznolikosti kulture.

Aktivnosti SKC-a su raznolike i dinamične, sastavljene prema godišnjim planovima koje osmišljavaju stručnjaci u svojim oblastima.

Dakle, ako želiš biti deo dinamične kulturne scene Beograda, nema boljeg mesta od Studentskog kulturnog centra. Dobro se obavesti i pridruži svojim kolegama u istraživanju bogatstva kulture i umetnosti!

  • Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata – Studentska poliklinika

Studentska poliklinika

Adresa: Glavna zgrada – Krunska 57
Telefon: 011 24 33 488
Ambulanta Studentski grad: Novi Beograd, I blok
Ambulanta Karaburma: Mije Kovačevića 7b
veb sajt: www.zzzzsbg.rs

Tvoje zdravlje je na prvom mestu! Zato ti Zavod za Zdravstvenu Zaštitu Studenata, poznat i kao Studentska poliklinika, pruža sveobuhvatnu zdravstvenu uslugu za sve tvoje potrebe. Bez obzira da li ti je potreban redovan pregled, hitna medicinska pomoć ili savetovanje, vrata ove studentske ustanove su ti uvek otvorena.

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata je studentska poliklinika koja pruža sveobuhvatnu zdravstvenu zaštitu za oko 120.000 studenata univerziteta i visokih stručnih škola u Beogradu, bez obzira da li studirate na državnom ili privatnom fakultetu.

Šta sve možeš dobiti u Zavodu? Pa, mnogo toga! Od opšte medicine, stomatologije i oftalmologije do dermatovenerologije i neuropsihijatrije, ovde se brinu o svim aspektima tvog zdravlja. Plus, možeš obaviti sve vrste pregleda za regulisanje statusnih pitanja na fakultetu, kao i lekarska uverenja za upis na fakultet ili vozačku dozvolu. Ako ti treba medicinski pregled za putovanje ili vize, takođe si na pravom mestu.

Ono što je posebno sjajno jeste što Zavod radi svakodnevno od 7 do 20 časova, a stacionar je otvoren 24 sata dnevno, tako da uvek možeš dobiti potrebnu negu kada ti ona zatreba. Čak i vikendom i praznicima, tu su dežurstva lekara kako bi bio/la siguran/na da si u dobrim rukama.

Zato sledeći put kada ti zatreba medicinska pomoć ili savet, zapamti – Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata je tu!

  • Centar za zapošljavanje i edukaciju mladih SBU

Centar za zapošljavanje i edukaciju mladih SBU

Adresa: Jurija Gagarina 231/13
Telefon: 011 36 02 009; 26 94 944
Web sajtwww.sbu.org.rs

Da li ti je dosadilo traženje poslova po oglasnim tablama ili provođenje beskonačnih sati pretražujući internet u potrazi za idealnim poslom? Ne brini se, Centar za zapošljavanje i edukaciju mladih SBU je tu da ti olakša taj proces!

Centar za zapošljavanje i edukaciju mladih SBU je udruženje koje je stvoreno kako bi podržalo tebe i tvoje kolege, studente, u ostvarivanju profesionalnih snova. U okviru udruženja posluje portal za zapošljavanje mladih SBU – Poslovi i on je tvoja prva stanica u potrazi za poslom. Šta god da ti je potrebno – honorarni, povremeni, privremeni ili stalni poslovi za mlade od 15 do 30 godina – na portalu SBU – Poslovi ćeš pronaći najbolje opcije na tržištu.

Ali to nije sve! Ciljevi udurženja nisu samo da ti pruži poslovne prilike, već i da ti pruži sveobuhvatnu podršku u profesionalnom razvoju. Informiši se o širokom spektru poslova za mlade na tržištu rada, pročitaj informacije o različitim mogućnostima zapošljavanja i uputi se u procedure za pokretanje sopstvenog biznisa – sve u Centru SBU.

Dakle, dragi studente, ne gubi vreme! Poseti naš portal SBU Poslovi i započnite svoju avanturu ka uspešnoj karijeri.


Pogledaj aktuelne poslove za mlade klikom na: SBU Poslovi – oglasi za posao


  • Dom Kulture Studentski Grad

Dom Kulture Studentski Grad

Adresa: Bulevar Zorana Đinđića 179
Telefon: 011 26 91 442
Web sajtwww.dksg.rs
e-mailoffice@dksg.rs

Kada su studentske ustanove u pitanju, ne možemo preskočiti Dom kulture “Studentski grad”! Osnovan davne 1971. godine, već gotovo pola veka predstavlja srce i dušu studentske zajednice.

Dom kulture Studentski grad nije samo obična ustanova – on je živa, pulsirajuća zajednica koja svakodnevno obogaćuje studentske živote. Zamisli samo, svakog dana se održi 3 do 5 programa, a tokom godine čak preko 700 raznovrsnih događaja! Od pozorišnih predstava do filmskih projekcija, od koncerata do radionica – ovde se dešava sve što jedan studentski um može poželeti.

Ono što je posebno neverovatno jeste da su svi ovi programi besplatni za studente! Da, dobro si pročitali. Uz izuzetak komercijalnih filmskih i pozorišnih predstava, sve ostalo je dostupno besplatno.

Ali to nije sve! Dom kulture Studentski grad krije još jedan dragulj – svoju biblioteku. Sa fondom od preko 40 000 knjiga, ova biblioteka je pravo blago za sve studente koji vole da se izgube među stranicama omiljenih dela. A čitaonica koja može primiti oko 500 studenata ti omogućava da u udobnosti i miru učiš, istražuješ i stvaraš.

Dakle, dragi studente, ako želiš da budeš deo ove neponovljive studentske zajednice, samo prati svetlost koja te vodi ka Domu kulture “Studentski grad”. Tu ćeš pronaći sve što ti je potrebno da oplemeniš svoje studentske dane i uživaš u bogatstvu kulture koja je stvorena samo za tebe!

  • Televizija Studentski Grad

Televizija Studentski Grad

Adresa: Tošin bunar 147, Blok 2F
Telefon: 011 31 02 294
Telefonredakcija: 011 31 02 293
Web sajtwww.rtvsg.rs

Ako si ljubitelj medija i želiš biti u toku sa najnovijim vestima, događajima i zabavom, TV Studentski Grad je pravo mesto za tebe! Sa programom koji realizuju studenti, ovde ćeš pronaći informacije i sadržaj koji su ti bliski i zanimljivi.

Zamisli TV kanal koji ne samo da prikazuje svet kroz oči studenata, već je sam po sebi plod studentskog stvaralaštva – upravo to je TV Studentski grad! Ova neobična TV stanica počela je svoj put još 1994. godine, nasledivši slavu svog prethodnika, legendarnog Radija Studentski grad, čije je emitovanje započelo još u pedesetim godinama prošlog veka. Od tada, ova televizija je postala nezaobilazan deo studentskog života, prijatelj u nepoznatom gradu, oslonac u vremenima ispita i, naravno, izvor neiscrpne zabave.

Šta čini ovu televiziju tako posebnom? Odgovor je jednostavan – sve! Programski sadržaj TV Studentski grad je plod uma i rada studenata. Svi segmenti programa su kreirani, realizovani i izvedeni od strane studenata. Dakle, svaka emisija, svaki kadar, svaki snimak – sve je plod mladih umova koji žive i dišu studentski život.

Kada su studentske ustanove u pitanju, Televizija Studentski Grad je tu da zadovolji svačiji ukus i interesovanja. U svom programu ti nudi informativni, obrazovni segment i zabavni segment. Od diskusija naučnih istraživanja, preko šaljivih kvizova do uzbudljivih takmičenja, ima sve što je potrebno da tvoje veče u studentskom domu bude nezaboravno.

Studentske ustanove u Beogradu – zaključak

U Studentskim ustanovama Beograda, vaše studentsko iskustvo postaje nezaboravna avantura! Budite deo ove zajednice i iskoristite sve benefite koje vam studentske ustanove mogu ponuditi.

Vidimo se na sledećem događaju!


Pročitaj: Studentske menze i studentski restorani u Beogradu!


 

Podelite tekst: