• Instagram    Viber

 • Gradski prevoz u Beogradu – tvoj vodič kroz beogradske ulice!

  Gradski prevoz u Beogradu

  Gradski prevoz u Beogradu!

  Saznaj šta ti je potrebno da kupiš studentsku kartu za gradski prevoz, koje zone sve postoje, kao i kako da sve to iskoristiš za svoje studentske avanture!

  U srcu Beograda, gradskim ulicama pulsira život kao u nijednom drugom gradu. I šta je bolji način da uploviš u tu priču nego kroz gradski prevoz? Pažljivo smišljen sistem autobusa, tramvaja, trolejbusa i vozova na oko 130 linija čeka da te odvede na tvoje sledeće avanture, bilo da su u pitanju predavanja, kafa s prijateljima ili istraživanje skrivenih kutaka grada.

  Gradski prevoz – cena karte

  Gradski prevoz - cena karte

  Pravila su jednostavna, a posebno su povoljna za studente. Tvoja studentska karta je ključ koji otvara vrata gradskim ulicama, a cena mesečne karte je 1.000 dinara! Ako planiraš dugoročno, godišnja karta je tvoj najbolji saveznik za 11.000 dinara!

  Pravo na gradski prevoz u Beogradu sa popustom ostvaruješ ukoliko si student sa prebivalištem na teritoriji grada Beograda, i to student visokoškolskih ustanova do navršenih 26 godina života i student fakulteta čije osnovne ili integrisane akademske studije traju šest školskih godina, do navršenih 28 godina života.

  Ali, čak i ako nisi iz Beograda, ne brini! Dok god pohađaš fakultet u prestonici, možeš uživati u privilegovanoj, nižoj ceni gradskog prevoza.

  Ako ti je vađenje karte deluje kao cimanje, imaj u vidu da redovna mesečna autobuska karta košta između 2.200 i 3.300 dinara, u zavisnosti od zone kojom koristiš gradski prevoz.

  Postoje i alternativne opcije ako nisi uvek u pokretu. U tom slučaju, vremenske, dnevne ili nedeljne karte mogu biti bolji izbor za tebe. Razlika u ceni nije mala, pa dobro razmisli koja opcija najviše odgovara tvojim potrebama.

  Kako da kupiš kartu za gradski prevoz u Beogradu?

  Karte za gradski prevoz u Beogradu

  Kada je autobuska karta za studente u pitanju, kupovina je vrlo laka! Sve što je potrebno jeste da posetiš jednu od poslovnica za prodaju karata sa svojim dokumentima i da se odlučiš za mesečnu ili godišnju kartu.

  Karta za gradski prevoz je univerzalna, što znači da sa njom možeš koristiti i autobuse i tramvaje i trolejbuse!

  Ukoliko imaš kartu za gradski prevoz iz prethodne školske godine, imaj u vidu da ona važi do 31. oktobra tekuće godine. Ali, ukoliko si tek upisao/la prvu godinu fakulteta, moraćeš da nabaviš novu autobusku kartu.

  Evo šta je potrebno da pripremiš da bi mesečna karta za studente došla u tvoje ruke:

  • Originalna potvrda o pohađanju fakulteta za celu akademsku godinu
  • Fotokopija tvoje lične karte

  Pročitaj: STUDENTSKE MENZE U BEOGRADU


  Zone gradskog prevoza u Beogradu

  Kada je u pitanju javni prevoz, mapa zona može delovati kao lavirint čak i za iskusne Beograđane, a kamoli za studente koji nisu upoznati s gradom. Ali, ne brini, mi smo tu da razjasnimo zone gradskog prevoza u Beogradu!!

  Kada su zone gradskog prevoza u pitanju, imamo dve zone – zonu A i zonu B, a tu je i Zona C koja pokriva zone A i B.

  Zone gradskog prevoza Beograd

  Zona A obuhvata sve gradske opštine kao što su Novi Beograd, Zemun, Stari Grad, Savski venac, Voždovac, Čukarica, Vračar, Rakovica, Palilula, Zvezdara, Surčin, i Grocka (ali samo severno od puta 347 Vrčin – Zaklopača).

  S druge strane, zona B pokriva prigradske opštine poput Lazarevca, Mladenovca, Obrenovca, Barajeva, Sopota, i Grocke (samo južno od puta 347 Vrčin – Zaklopača).

  A za one koji su znatiželjni i žele da istraže sve što Beograd nudi, zona C pokriva svih 17 beogradskih opština! Da, dobro si pročita/la, sve! Toliko je mnogo mogućnosti za avanture!

  I zapamti da, ukoliko nisi izvadio/la studentsku kartu, cena karata zavisi od zone, tako da obrati pažnju na to gde se krećeš kako bi izbegao neželjena iznenađenja.

  Kazna za švercovanje u gradskom prevozu iznosi 5.000 dinara, a ukoliko je platiš u roku od 7 dana ona je prepolovljena na 2.500 dinara.

  Gradski prevoz u Beogradu – zaključak

  Gradski prevoz u Beogradu

  Dakle, gradski prevoz u Beogradu nije samo sredstvo putovanja – to je tvoja karta za otkrivanje svih čuda koje grad nudi.

  Od uzbudljivih šetnji Kalemegdanom do izlazaka na splavovima na Savskom keju, gradski prevoz čini sve to lako dostupnim. Iskoristi ovu priliku maksimalno, istraži svaki kutak grada i uživaj u svakom trenutku vožnje! Vidimo se u gradu!


  Pročitaj: STUDENTSKI DOMOVI U BEOGRADU


  Podelite tekst: