• Instagram    Viber

 • Studentske kartice – tvoj vodič kroz popuste!

  Studentske kartice

  Studentske kartice – sve što treba da znaš o studentskim karticama!

  Studentske kartice su tvoja tajna karta za uštedu i ekskluzivne pogodnosti. One su dizajnirane da podrže tvoju želju za istraživanjem, upoznavanjem novih kultura i provođenjem vremena sa prijateljima. Kroz ove kartice, otvaraju ti se vrata mnogih kulturnih institucija, kao i mogućnost da uživaš u brojnim popustima za šoping, smeštaj, ishranu i prevoz.

  U ovom tekstu saznaj više o tome šta su to studentske kartice, kakve vrste studentskih kartica sve postoje, kao i kakve pogodnosti ti svaka od njih nudi!

  Šta su to studentske kartice?

  Da li si ljubitelj kulturnih događaja? Muzeji, galerije, koncerti, festivali, pozorišta, bioskopi – sve su to tvoji potencijalni benefiti sa studentskom karticom u džepu. I ne samo to, već možeš uživati i u šopingu, pronaći povoljan smeštaj, uživati u obrocima u menzi i putovati po povoljnim cenama.

  Raspon popusta je impresivan – od 3 do čak 100%! Naravno, nekada ćeš uštedeti pola cene karte, a nekada ćeš možda samo ugrabiti nekoliko desetina dinara uštede. Sve zavisi od toga kakav ugovor je određena institucija kulture sklopila sa organizacijom koja izdaje ove kartice.

  Zamisli samo koliko toga možeš iskusiti uz pomoć studentskih kartica! I najbolje od svega – neke od njih su dostupne svim studentima, bez obzira da li pohađaš državni ili privatni univerzitet, i to do 30 godina starosti.

  Otkrij svet oko sebe na jednostavan način – izvadi svoje personalizovane studentske kartice!

  EYCA kartica

  EYCA kartica

  Zamisli karticu koja ti omogućava da istražuješ svet, upoznaš nove ljude i uživaš u popustima širom Evrope – to je EYCA Kartica!

  Sad se pitaš: “Ali, da li je ova kartica namenjena baš meni?” Naravno da jeste! Bilo da si učenik, student, zaposlen ili nezaposlen, EYCA kartica je tvoja ključna karika ka mnoštvu privilegija! Ako imaš između 7 i 30 godina, ne časi časa i izvadi ovu karticu i iskoristi njene pogodnosti!

  Osim popusta na sve strane, dobijaš i UNIQA osiguranje koje te prati 24 sata dnevno, gde god da se nalaziš! Ne moraš više da brineš, jer si pokriven u slučaju nesrećnog slučaja. A to nije sve! Ovo putno osiguranje te čeka za neograničen broj putovanja tokom godine koje ti pokriva troškove lečenja do 5000 EUR.

  Sada se sigurno pitaš kako da postaneš korisnik EYCA kartice, zar ne? Ne brini, to je veoma jednostavno! Potrebno je samo da doneseš svoj lični dokument, malu digitalnu fotografiju i godišnju članarinu od samo 1.200 RSD! Ako si već blizu 30. godine, kartica će ti važiti sve do tvog 30. rođendana!

  Možeš izvaditi svoju EYCA karticu posetom Korisničkom servisu na adresi Starine Novaka 1, Beograd, od ponedeljka do petka (08-16h) ili online poručivanjem! Ne čekaj više, kreni u avanturu sa svojom EYCA karticom i otkrij koliko je svet uzbudljiviji kad imaš pravu karticu u džepu!

  ISIC kartica

  ISIC kartica

  Da li želiš biti deo svetske zajednice studenata? ISIC Kartica je tvoj ulaz u klub od preko 40 miliona studenata širom sveta koji uživaju u neverovatnim popustima u 106 zemalja! Ne samo da je to jedinstveni dokument koji potvrđuje tvoj studentski status, već je i ključ za mnoštvo popusta i pogodnosti širom sveta!

  Zamisli sebe kao istraživača koji istražuje razna kulturna bogatstva ili uplovljava u svet zabave bez brige o finansijama. Uz ISIC Karticu, dobijaš pristup popustima za muzeje, kulturne institucije, smeštaj, hranu i šoping, kao i jedinstvene poklone i pogodnosti tokom cele godine.

  Nije bitno da li si na osnovnim, postdiplomskim ili doktorskim studijama – ISIC kartica je tu da te podrži u tvojim avanturama. I ne zaboravi, mogu je koristiti i učenici od 12 ili više godina!

  Postani deo globalne zajednice studenata koji koriste ISIC karticu i uživaj u više od 32,000 popusta širom sveta! Pridruži se pokretu koji podržava UNESCO i koji već godinama menja način na koji studenti doživljavaju svet!

  Ne gubi vreme, postani deo ovog nezaboravnog putovanja i otvori vrata sveta sa svojom ISIC karticom!

  Interrail kartica

  Interrail

  Zamisli mesec dana putovanja železnicom kroz 33 evropske zemlje – to ti omogućava Inter Rail kartica! Ako si pravi avanturista, ovo je tvoja prilika da istražiš svet i stvoriš nezaboravne uspomene!

  Inter Rail kartica je tvoj ključ za neograničeno istraživanje i otkrivanje. Interrail je dostupan svima u 1. i 2. razredu. Bilo da želiš istražiti tajanstvene obale Španije i Portugalije, ili se prepustiti čarima Grčke i Turske, Inter Rail karta je tu da ti pruži nezaboravno iskustvo.

  Izbor karte Interrail Global Pass ti omogućava putovanje na preko 30 hiljada destinacija u 33 države u  Evropi, dok ti Interrail One Country Pass pruža mogućnost da upoznaš jednu zemlju po svom izboru.

  A ako se pitaš kako najbolje da organizuješ svoje putovanje, nema brige! Inter Rail studentska kartica je prilagođena tvojim potrebama. Možeš odabrati Global Pass za neprekidno putovanje u različitim vremenskim periodima ili Flexi Pass za određeni broj dana unutar određenog vremenskog okvira. Fleksibilnost je ključna, a Inter Rail karta je tu da ti omogući da putuješ onako kako ti odgovara.

  Ne čekaj više! Iskoristi svoju studentsku karticu i kreni na nezaboravno putovanje kroz Evropu sa Inter Rail karticom.

  Studentska čip kartica

  Studentska čip kartica

  Za sve studentske potrebe – tu je Studentska čip kartica! Ova kartica ti omogućava identifikaciju u studentskim centrima, plaćanje stanarine i obroka, kao i pristup zdravstvenim uslugama. Ova kartica je tvoj ključ za otvaranje vrata studentskih benefita širom Beograda.

  Sa svojom studentskom čip karticom možeš da rezervišeš smeštaj u studentskim domovima i uživaš u obrocima u studentskim restoranima. Ali to nije sve! Možeš da koristiš svoju karticu za plaćanje stanarine i ostalih usluga studentskih centara. Takođe, tvoja studentska čip kartica služi i kao elektronski zdravstveni karton u Studentskoj poliklinici u Beogradu, kao i zvanična identifikacija na Pravnom i Medicinskom fakultetu Beogradskog univerziteta.

  Evo još jedne sjajne vesti! Tvoja studentska čip kartica je zapravo dvostruka – ona je i internacionalna! Sa Studentskom Čip Karticom, integrišeš i EYCA i ISIC pogodnosti u jednoj kartici. Zato se ova studentska kartica zove i ISIC/EYCA Studentska čip kartica. To znači da možeš da uživaš u brojnim popustima i pogodnostima kako kod nas, tako i u inostranstvu.

  Sve što ti treba da izvadiš svoju karticu su: lična karta, indeks sa upisanim zimskim semestrom, i popunjen zahtev za izdavanje. Ako si već dobio karticu na Pravnom ili Medicinskom fakultetu, ne zaboravi da poneseš potvrdu o uplati. I da, sve ovo možeš obaviti brzo i jednostavno na šalterima Studentskih centara.

  Izvadi svoju studentsku čip karticu i otvori vrata novim studentskim avanturama!


  Pročitaj više o studentskim menzama na: STUDENTSKE MENZE I RESTORANI U BEOGRADU


  Autobuska karta za studente

  Autobuska karta za studente

  Verovatno se pitaš kako da obezbediš sebi najpovoljniji prevoz dok si na školovanju, zar ne? Ovde smo da ti damo odgovor!

  Već imaš studentsku karticu iz prethodne školske godine? Odlično, ali imaj u vidu da ona važi do 31. oktobra tekuće godine. A ukoliko si tek kročio/la u svet fakultetskog života moraćeš da izvadiš novu studentsku autobusku kartu.

  Ono što ti je potrebno za dobijanje ili produžetak studentske autobuske kartice jeste:

  • Originalna potvrda o pohađanju škole ili univerziteta za celu akademsku godinu
  • Kopija tvoje lične karte

  Imaj na umu da samo studenti do 26 godina (bez obzira na to da li studiraš osnovne, postdiplomske ili master studije) imaju pravo na studentsku autobusku kartu. Ali, ima i izuzetaka! Studenti doktorskih studija i oni sa medicinskih fakulteta mogu koristiti studentske kartice do svoje 28. godine.

  Kao student u Beogradu, možeš dobiti mesečnu studentsku autobusku karticu po sniženoj ceni od samo 1000 dinara mesečno. Ali, nemoj zaboraviti, prvo moraš da prođeš proceduru vađenja iste da bi dobio/la ovaj popust.

  Ako ti ovo deluje naporno, zapamti da bi bez studentske kartice, mesečna karta koštala između 2.200 i 3.300 dinara, u zavisnosti od zone u kojoj putuješ. A ukoliko ne putuješ svakodnevno gradom, možda će ti biti korisno razmisliti o vremenskoj ili dnevnoj karti. Razlika u ceni je značajna, pa dobro proceni koja opcija najviše odgovara tebi.

  Studentske kartice – Poštanska štedionica

  Studentske kartice – Poštanska štedionica

  Napravi korak ka finansijskoj nezavisnosti uz svoju vlastitu Studentsku karticu Poštanske Štedionice. Ovaj projekat je pokrenut upravo zbog tebe, od strane studenata, a primena je već u punom jeku od 1. decembra 2023. Bez obzira da li si na državnom ili privatnom fakultetu, visokoj školi strukovnih studija ili akademiji strukovnih studija, ova kartica je za tebe!

  Ali, kako se prijaviti? Poseti sajt Uprave za trezor i kreni sa procesom prijave. Unesi svoj JMBG, broj mobilnog telefona za obaveštenja o statusu kartice, izaberi svoj fakultet i ekspozituru Banke Poštanske štedionice gde ćeš preuzeti svoju karticu. A onda, samo sačekaj 7 do 10 radnih dana i tvoja kartica će biti spremna za avanturu!

  A šta donosi ova kartica, pitaš se? Pa, mnogo toga! Ova studentska kartica je platna i otvara ti tekući račun u banci Poštanska štedionica, i to potpuno besplatno! A uz to, dobićeš i DINA platnu karticu na kojoj će biti tvoj identifikacioni broj!

  Takođe, ako si korisnik stipendija ili kredita, sada možeš primati navedene podsticaje preko ove kartice. Imaj u vidu da, osim što će ti omogućiti da lagano upravljaš svojim finansijama, ova kartica će biti i tvoj lični pasoš ka raznim popustima i privilegijama, pa dobro razmisli o vađenju iste!

  Studentske kartice – dodatne grupe

  Studentske kartice – dodatne grupe

  Ako želiš da otkriješ više o studentskim karticama i njihovim neverovatnim pogodnostima, Fejsbuk grupa, SBU- Stanovi, domovi, kartice je pravo mesto za tebe! U ovoj grupi možeš da uroniš u svet informacija o smeštaju, cimerima i naravno, studentskim karticama!

  Ne samo da možeš da saznaš više o svim studentskim karticama, već možeš i da se upustiš u svet kupovine i prodaje istih sa kolegama studentima. Podeli svoje iskustvo, saznaj tajne najboljih ponuda i učestvuj u razmeni korisnih saveta sa kolegama.

  Zato ne gubi vreme, pridruži se veseloj zajednici na Fejsbuk grupi SBU- Stanovi, domovi, kartice, i istražuj sve mogućnosti koje ti studentske kartice pružaju! Vidimo se tamo!

  Studentske kartice – zaključak

  Sada kada znaš sve tajne i privilegije koje ti pružaju studentske kartice, vreme je da zakoračiš u svet avanture, ušteda i nezaboravnih iskustava! Ne propusti priliku da iskoristiš sve pogodnosti koje ti ove kartice pružaju i uživaj u svemu što studentski život može da ponudi!

  Podelite tekst: