Flat Preloader Icon

Do fakulteta jednim klikom: Virtuelni sajam obrazovanja

Na koji ćeš faks? - PRIJAVI SE!

Srednjoškolci, imamo sjajnu vest za vas! Virtuelni sajam obrazovanja “Na koji ćeš faks?” je u toku! Ako niste, posetite ga online i besplatno saznajte sve što vas interesuje o upisu na fakultet u Srbiji i zemljama regiona.

Prijemni ispiti se bliže, a sajam na interaktivan način pomaže srednjoškolcima da donesu odluku o nastvaku školovanja. Sajmu mogu pristupiti svi putem linka (www.nakojicesfaks.com) sa računara ili mobilnog uređaja. Registracija nije neophodna, a ulaz je potpuno besplatan.

Sajam okuplja preko 400 fakulteta iz Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Srbije i zemalja Evropske Unije. Srednjoškolci i njihovi roditelji mogu direktno komunicirati sa predstavnicima fakulteta i saznati sve što ih zanima.

Virtuelni sajam “Na koji ćeš faks?” omogućava srednjoškolcima da iz udobnosti svog doma obiđu virtuelne štandove fakulteta, informišu se o studijskim programima, uslovima upisa i kriterijumima za stipendije. Ova 3D platforma pruža interaktivno iskustvo koje simulira pravu posetu sajmu.

Sajam traje do 30. juna 2024. godine, što daje dovoljno vremena svim zainteresovanim srednjoškolcima da istraže svoje opcije za dalje obrazovanje. Organizatori sajma ističu da je cilj ove platforme da poveća mobilnost studenata i olakša pristup informacijama o upisu na fakultete. U svetlu približavanja prijemnih ispita, sajam nudi srednjoškolcima sve neophodne informacije za donošenje odluke o nastavku školovanja.

Posetioci mogu da se kreću kroz virtuelni prostor, kao da su na sajmu uživo. Mogu da obilaze štandove fakulteta, direktno komuniciraju sa predstavnicima i učestvuju u brojnim tematskim događajima, panel diskusijama i radionicama.

Virtuelni sajam je nastao kao odgovor na epidemiološku situaciju sa koronavirusom, kada mladi nisu imali mogućnost da posete sajmove obrazovanja uživo.

Zahvaljujući ovoj platformi, mladi sada imaju pristup informacijama o nastavku obrazovanja na potpuno nov i interaktivan način.


Nakojicesfaks, Instagram, TikTok, Facebook


Pored edukativnih i karijernih aktivnosti, sajam organizuje ekološke i humanitarne akcije na regionalnom nivou. Prošle godine, 5% od svake kotizacije donirano je u humanitarne svrhe, a ove godine fokus je na podizanju svesti o ekološkim problemima.

Virtuelni sajam obrazovanja ističe promociju gradova širom Balkana kao atraktivnih studentskih centara, kao i zemalja regiona kao poželjnih destinacija za akademski razvoj. Mnogi mladi su zainteresovani za studiranje u svojoj ili susednim zemljama, a ovaj sajam im pruža mogućnost da se jednostavno informišu o uslovima studiranja. Sajam takođe otvara prostor za saradnju između fakulteta različitih država i promociju nauke, čime doprinosi jačanju akademske zajednice na Balkanu.

Ne propustite priliku da budete deo ove inovativne platforme koja traje do 30. juna 2024. godine. Pristupite sajmu putem linka: www.nakojicesfaks.com ili pratite nas na društvenim mrežama Instagram, TikTok i Facebook.

Podelite tekst: