• Instagram    Viber

 • Otvoren je poziv za dodelu stipendija za Vikilajv 2024

  Vikilajv 2024

  Vikimedija Srbije otvara poziv za učešće na osmoj Vikilajv konferenciji koja će se održati 18. i 19. maja 2024, u Srpsko-korejskom informatičko pristupnom centru (SKIP), u Beogradu.

  Zainteresovani se mogu prijaviti kao učesnici, predavači i/ili volonteri, do 15. aprila, putem jednostavnog formulara. Stipendija će pokriti troškove puta, smeštaja i hranu tokom konferencije.

  Vikilajv je lokalna konferencija Vikipedijanaca i Vikimedijanaca iz Srbije tokom koje se obrađuju razne teme u vezi sa slobodnim znanjem, Vikimedijinim projektima, kao i aktuelnim kampanjama i inicijativama koje za cilj imaju veću dostupnost slobodnog sadržaja na interentu i veću uključenost volontera u Vikimedijin pokret. I ove godine imamo podršku SKIP centra, u okviru Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, potpuno opremljenog prostora u kom će se konferencija održati.

  Program

  Program osme lokalne konferencije urednika i urednica Vikipedije obuhvatiće spektar tema koje se tiču aktuelnih dešavanja na projektu, ali i budućih koraka i strateških pravaca koji se implementiraju u Vikimedijinom pokretu. Osim lokalnih predavača, biće uključeni i gosti iz regiona, koji će sa učesnicima podeliti njihove uspešne projektne modele.

  Program konferencije i formular za registraciju će biti naknadno objavljeni. Popunjavanjem jednostavnog upitnika, možete se prijaviti za učešće na konferenciji kao stipendista, predavač i/ili volonter. Prijave traju do 15. aprila, 23:59.

  Za sva pitanja i nedoumice, slobodno nam se obratite putem mejla kancelarija@vikimedija.org.

  Podelite tekst: