• Instagram    Viber

 • Fondacija „Obrazovanje za Srbiju”

  • Društvene Veze:

  Pregled:

  • Objavljeno radnih mesta 0
  • Pregledano 323

  Opis preduzeća:

  Фондација „Образовање за Србију” настала је из велике љубави према најплеменитијој професији – наставничкој. Ово је професија која ствара, обликује и подстиче све друге професије. Да нема васпитача, учитеља, наставника, професора, предавача, педагога, психолога, дефектолога, тренера, ментора и осталих сродних професија, живот наше деце би био другачији.

  Права намена просвете, како јој и само име каже, јесте да просветли и оплемени не само умове већ и срца. У сталној, прометејски инспирисаној тежњи да осветле пут којим деца иду, сви наши просветари, едукатори, ерудите и еду-иноватори наилазе на тешке препреке: системске, економске и друштвене. Мале плате, друштвени статус са све мање поштовања и системске одлуке довеле су до велике кризе у наставничком кадру. Поражавајућа је и чињеница са се све мање и мање младих људи окреће факултетима који школује будуће наставнике.

  Нешто ту треба променити…
  Нешто ту треба покренути…

  Зато смо постали део велике глобалне мреже „Образовање за све”, која успешно спроводи програм Оквира педагошких компетенција за колективно лидерство – КОЛИД у преко 60 земаља света. Наш рад није рад само једне фондације, већ удружен рад преко 15.000 наставника широм света, који својим педагошким радом утичу на преко милион ученика. Делимо идеје, стварамо добре праксе и иновирамо образовање како бисмо сваком детету пружили сву неопходну помоћ да оствари своје могућности.

  Покрећемо промене… позитивне промене.