Postani nacionalni edu-lider: Menjaj i pokreći promene

Postani nacionalni edu-lider: Menjaj i pokreći promene

Zamisli svet u kojem svako dete ima priliku da ostvari svoje snove, a mladi ljudi hrabro kroče ka budućnosti sa znanjem i veštinama koje im pružaju neograničene mogućnosti. Taj svet počinje ovde, u srcu obrazovanja, u Fondaciji „Obrazovanje za Srbiju” gde mladi edu-lideri, budući nastavnici, igraju ključnu ulogu u oblikovanju obrazovnog sistema koji će unaprediti društvo u celini i dati mladima priliku da ostvare svoje potencijale kao pokretači promena i lideri u obrazovanju.

Upoznaj se sa Fondacijom „Obrazovanje za Srbiju”

Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” osnovana je početkom školske 2022/2023. godine kao deo velike Teach For All („Obrazovanje za sve”) mreže, koja okuplja preko 85.000 nastavnika u 60 zemalja sveta. Ova globalna mreža, koja je pokrenuta pre 25 godina, podržava i podstiče mlade lidere, inovatore i pokretače promena u obrazovanju i društvu da pozitivno utiču na budućnost. Pridruživanjem Srbije najvećoj globalnoj mreži nastavnika, otvoren je prvi nacionalni konkurs za edu-lidere!

O čemu je reč?

Ideja o pokretanju nacionalnog konkursa stvorila se iz prepoznate potrebe da se obrazovno-vaspitni sistem osnaži kroz kreativnost edu-lidera, pokretača promena i entuzijastičnih nastavnika, koji vole svoj posao i imaju želju da u svojim učionicama inoviraju nastavnu praksu.

Misija Fondacije „Obrazovanje za Srbiju” je da pronađe kandidate koji to mogu, koji to rade i koji su spremi da učestvuju u promenama, ali i da ih nagradi kroz mnoštvo benefita na polju razvoja kompetencija, liderskih veština, znanja i sposobnosti.

Upoznajmo se detaljnije: Kako Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” pruža podršku mladima?

Kroz obrazovanje. Kroz energiju. Kroz zajedništvo. Kroz strast za edukacijom. Kroz motivaciju za promenama.

Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” daće mladima snagu da preuzmu odgovornost za razvoj obrazovnog sistema koji će biti inkluzivan, inovativan i prilagođen potrebama 21. veka.

Kako bi ova vizija postala stvarnost, Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” pruža mladima i niz resursa i mogućnosti koje će im pomoći da razviju svoje veštine i postanu lideri i nosioci pozitivnih promena u društvu i obrazovanju, a neki od ključnih elemenata podrške uključuju:

1. Mentorstvo i stručna podrška

Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” pruža mladima jedinstvenu priliku da rade sa iskusnim edu-mentorima koji su već ostvarili uspeh u oblasti obrazovanja. Ovi mentori će pružiti neophodnu podršku, savete i vođstvo kako bi pomogli mladima da razviju svoje veštine, znanje i samopouzdanje na putu ka uspešnoj karijeri u obrazovanju.

2. Obuke, radionice i seminari na nacionalnom i međunarodnom nivou

Mladi koji se pridruže Fondaciji i postanu edu-lideri imaće priliku da učestvuju u različitim obukama, radionicama i seminarima koji se fokusiraju na razvoj liderskih i kolektivno-liderskih veština i znanja potrebnih za uspeh u savremenom društvu i obrazovnom sistemu. Pored toga, odabrani edu-lideri će steći i brojne veštine, od pedagogije, didaktike, upotrebe tehnologije u nastavi, do razvoja kreativnih i inovativnih pristupa u nastavi.

3. Dvogodišnja stipendija kroz finansijsku podršku

Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” pružiće i svim odabranim edu-liderima stipendiju u vidu finansijske podrške na platu tokom rada u školi, i time će im pomoći da se fokusiraju na svoj razvoj i edukaciju bez brige o finansijskim ograničenjima. Takođe, stipendija podstiče mlade edu-lidere, talentovane za edukaciju, da se posvete nastavničkoj profesiji i doprinesu unapređenju obrazovanja u zemlji.

4. Mreža saradnje i razmena iskustva

Pridruživanjem Fondaciji, mladi dobijaju pristup širokoj mreži profesionalaca i stručnjaka iz oblasti obrazovanja – mreži „Obrazovanje za sve” koja broji desetine hiljada nastavnika, koji će im pružiti mogućnost da razmenjuju iskustva, znanje i ideje. Ova mreža će omogućiti mladima da steknu nove prijatelje, razviju poslovne kontakte i ustanove saradnju sa edu-liderima iz čitavog sveta koji dele iste ciljeve i ambicije.

5. Prilika za razvoj edu-liderske mreže

Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” pruža mladima mogućnost da razviju svoje liderstvo kroz učešće u različitim projektima i incijativama usmerenim ka unapređenju obrazovanja i zajednice. Kroz ovakve aktivnosti, mladi će imati priliku da preuzmu odgovornost, upravljaju projektima, donesu odluke i steknu iskustvo koje će im biti korisno u budućoj karijeri.

Ako vidite sebe kao edu-lidera, ne oklevajte, prijavite se i postanite deo revolucije u obrazovanju koja će unaprediti budućnost Srbije. Vaša uloga kao edu-lidera i budućeg nastavnika doprineće razvoju društva koje ceni znanje, inovacije i kreativnost.

Fondacija „Obrazovanje za Srbiju” čeka na vas i vaše ideje!

Prijavite se i započnite svoj put ka uspehu kao edu-lider u Srbiji. Vaša budućnost počinje sa Fondacijom „Obrazovanje za Srbiju”. Čekamo vas!

PRIJAVITE SE

Podelite tekst: