Flat Preloader Icon

EU nedelja mogućnosti – saznaj šta ima za tebe

EU nedelja mogućnosti

Evropska unija nudi veliki broj mogućnosti građanima Srbije, institucijama, kompanijama i organizacijama – od finansijske pomoći do slobodnog putovanja i razmene iskustava.

To je glavna poruka EU nedelje mogućnosti – jedinstvene serije događaja koja će se od 15. do 21. maja održati u Beogradu (MTS dvorana), Nišu (hotel „Ambasador“) i u Novom Sadu (Novosadski sajam). Nedelju mogućnosti partnerski organizuju Delegacija EU u Srbiji i Vlada Republike Srbije.

Tokom šest dana, biće održano više od 120 informativnih sesija i panela, a zainteresovani će moći da saznaju kako da konkurišu za programe, projekte i fondove EU.

Biće predstavljene brojne mogućnosti za preduzetnike, privrednike, poljoprivrednike, studente, učenike, nastavnike, inovatore, institucije, lokalne samouprave, medije udruženja građana, i druge organizacije.

Očekujemo vas uživo na događaju u tri grada, dok će zainteresovani moći da sva dešavanja prate i onlajn, kao i da postavljaju pitanja i dobijaju odgovore u realnom vremenu na vebsajtu eumogucnosti.rs.

Brojni sagovornici analiziraće teme iz oblasti ekonomije i pružiti konkretne informacije u vezi sa fondovima iz različitih oblasti kao što su biznis, inovacije, obrazovanje, kultura i drugi segmenti saradnje.

Program Evropske nedelje mogućnosti tematski je određen po danima:

ponedeljak, 15. maj – Ekonomija (Beograd);

utorak, 16. maj – Biznis (Beograd);

sreda, 17. maj – Obrazovanje, mladi i sport (Beograd);

četvrtak, 18. maj – Kultura, mediji i civilno društvo (Beograd);

petak, 19. maj – Lokalni razvoj, energetika, zelena tranzicija i prekogranična saradnja (Niš);

nedelja, 21. maj – Poljoprivreda (Novi Sad).

„EU je uz građane Srbije – pruža im brojne mogućnosti finansiranja i pomoći u različitim oblastima. EU nedelja mogućnosti nudi odgovore kako do pomoći i sredstava EU. Srbija i Evropska unija pomažu da se unapredi poslovanje i kvalitet života građana, zato što smo bolji zajedno”, kaže ambasador EU u Srbiji Emanuele Žiofre.

„Nedelja mogućnosti kruna je dugogodišnjeg partnerstva Srbije i Evropske unije. Tokom šest dana intenzivnog programa, građani Beograda, Niša i Novog Sada biće u prilici da se mnogo konkretnije upoznaju kako i pod kojim uslovima mogu da učestvuju u mnogobrojnim programima i projektima EU koji su otvoreni za Srbiju.

Reč je o davanju mogućnosti građanima da predstave svoje dobre ideje za nove poslove, usavršavanja, unapređenje sredine u kojoj žive i napretka i da za njih dobiju podršku. To su koristi od evropskih integracija, to je uticaj na naš svakodnevni život”, kaže ministarka za evropske integracije Tanja Miščević.

Prvog dana, u ponedeljak, 15. maja počećemo sesijom na temu makroekonomskih dešavanja i uticaju procesa evropskih integracija na širu ekonomsku sliku Srbije i na koji način je Srbija prilika za Evropsku uniju. Gosti će čuti iskustva i predviđanja predstavnika privrednih komora i evropskih banaka.

Narednih dana, fokusiraćemo se na info-sesije o pojedinačnim programima, projektima i otvorenim pozivima sa konkretnom pomoći građanima i institucijama u Srbiji. Direktni odgovori na pitanja – kako do EU sredstava.

EU nedelja mogućnosti završiće se temom o poljoprivredi, a sesije će biti održane u okviru ovogodišnjeg Novosadskog poljoprivrednog sajma.

Podelite tekst: