Flat Preloader Icon

Girl Pow3r radionica

Girl Pow3r radionica

U Beogradu,24. aprila 2023. godine u Privrednoj komori Srbije, održaće se još jedan „Girl PoW3r“ događaj, u organizaciji Superklastera Odličan 3, formiranog u okviru projekta Srbija Inovira koji zajednički sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i ICT Hub.

Girl PoW3r je program osnovan sa ciljem osnaživanja žena za poslovanje u Web3 industriji. U okviru njega Superklaster Odličan 3 organizuje niz predavanja i radionica, koje imaju za cilj da podrže žene u njihovim poduhvatima i usmere ih na Web3 svet.

Dosadašnje „Girl PoW3r“ radionice održane su sa velikim uspehom i naišle su na značajan odziv velikog broja žena različitih generacija i interesovanja. Predstojeći događaj biće organizovan u još većem sjaju, sa raznovrsnim edukativnim i praktičnim sadržajem, i dati nove prilike za upoznavanje i razmenu iskustava.

 

Program događaja:

  • 18:00-18:20 Predstavljanje programa olakšica, Branislava Simanić, direktorka sektora za preduzetništvo PKS i Iva Vuksanović, viša savetnica za SMEs PKS;
  • 18:20-18:40 Uvod u „Design Thinking“, Marijana Gligorić, vlasnica softverske agencije BrigIT i Glorija Martinović, menadžerka Superklastera Odličan3;
  • 18:40-19:10 Panel diskusija, Jelena Marić, osnivačicaplatforme HES.rs, Irina Stojanović, osnivačica PhotoGrid i ArtMart platforme;
  • 19:10-21:00 Druženje uz mafine i koktele.

Prva radionica „Girl PoW3r“ održana je u februaru ove godine i na njoj su definisane potrebe žena koje se tiču poslovanja i usavršavanja. Ispitani su specifični izazovi sa kojima se sreću, i određene tačke za dalji razvoj i podršku ženama u Web3 poslovnom okruženju. Na drugoj radionici je gost bila Nataša Škrbić, koja je govorila o koracima za pokretanje startapa i podelila korisne savete za realizaciju ideja sa najvećim potencijalom za rast, kao i načine za dolazak do potrebnih resursa.

Misija Superklastera Odličan3 je stvaranje platforme koja pruža resurse i kreira podsticajno okruženje za razvoj svih učesnika održivog Web3 ekosistema u Srbiji. U fokusu konzorcijuma je razvoj stručnjaka u ovoj oblasti, povećavanje broja inovativnih proizvoda i osnaživanju tržišta kroz multidisciplinarnu saradnju konvencionalnih industrija, startapa i akademske zajednice.

Prijavi se putem linka.

Podelite tekst: