Naučno-popularni forum ScienceGram V

Naučno-popularni forum ScienceGram V

ScienceGram, peti po redu naučno-popularni forum, ove godine održaće se od 22. do 25. oktobra na Zlatiboru i donosi mnogo novina koje će te oduševiti!

Ako su ti klasična predavanja dosadila i želiš da razbiješ monotoniju, ovo je prilika koju ne smeš propustiti!

Da li si student željan znanja, avanture i nezaboravne zabave?

Onda je ScienceGram tvoj idealan izbor!

Pridruži se putovanju kroz:

  1. Fascinantni svet nauke
  2. Zabavu
  3. Upoznavanje ljudi

Kao i prethodnih godina, organizator ovogodišnjeg naučno-popularnog foruma je Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji je za vas pripremio nove aktivnosti:

  • Poster sesijaPruža ti mogućnost da podeliš rezultate svog istraživačkog rada, ideje i interesovanja sa kolegama. Razmeni iskustva i stvori nove kontakte.
  • Science CaffeOpusti se u neformalnom okruženju uz kafu i učestvuj u neformalnim razgovorima o naučno aktuelnim temama sa predavačima i kolegama.

Ne propusti šansu da stekneš nove prijatelje, obogatiš svoje znanje i proživiš nezaboravne trenutke. Bez obzira da li si na početku akademskog puta ili se usavršavaš kroz master ili doktorske studije, Science Gram je događaj koji te zove!

Ostani u toku jer te očekuju najnovije informacije o predavačima, temama i iznenađenjima koja će obogatiti tvoje iskustvo! #ScienceGram2023

Prijave su otvorene do 30.09. putem ovog formulara.

O ScienceGram-u

Naučno-popularni forum “ScienceGram” je omladinski forum namenjen studentima, sa ciljem podizanja nivoa informisanosti i stvaranja prilike učesnicima za sticanje kako teorijskog znanja, tako i praktičnih veština u naučnim oblastima kojima se bave. Takođe, jedan od ciljeva je i doprinos jačanju promocije nauke na teritoriji Republike Srbije, ali i naučne kulture i komunikacije. 

“ScienceGram” je četvorodnevni forum koji se realizuje peti put i podrazumeva naučno-popularna predavanja, radionice i takmičenje “ScienceSlam”, a od ove godine uvodimo i novine kao što su Science Caffe i poster sesija, naravno, sve to uz odličnu atmosferu i druženje sa kolegama koja dele slična interesovanja.

Značaj Naučno-popularnog foruma “ScienceGram” u velikoj meri se ogleda kroz promociju nauke i procesa naučno-istraživačkog rada, uključivanje studenata u pomenuti proces, kao i približavanje nauke javnosti na potpuno inovativan način. Akcenat foruma leži na interdisciplinarnosti, a takođe se pridaje ogromna važnost neposrednoj komunikaciji između studenata i predavača, ali i između naučnih delatnika i šire javnosti, a zarad razumevanja važnosti praktične primene fundamentalnih nauka u privredi i svakodnevnom životu.

Organizator foruma je Savez studenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu uz podršku Prirodno-matematičkog fakulteta, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Privredne komore Srbije.

“ScienceGram” se održava na Zlatiboru u prostorijama Studentskog centra ,,Ratko Mitrović”.

Podelite tekst: