• Instagram    Viber

 • Poziv za buduće producente – FIST19 program usavršavanja

  FIST19

  Ukoliko te zanima kako nastaje jedan umetnički projekat i koja je uloga pozorišnog producenta u njemu, prijavi se na program „In case of emergency…break glass and call a producer”! Ovaj intenzivni program usavršavanja namenjen je studentima iz Srbije i regiona koji svoju karijeru vide u polju umetnosti i kulture, a održaće se 24, 25. i 26. maja u Novoj Iskri (Cara Uroša 18, Beograd). „In case of emergency…break glass and call a producer” je deo programa 19. po redu Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) koji organizuju studenti Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

  „In case of emergency…break glass and call a producer” je trodnevni program sačinjen iz radionica i panela, u trajanju od 10 do 15 časova, čiji su predavači i govornici uspešni pojedinci iz sveta umetnosti, ali i korporativnog sektora. Cilj programa je da, kroz radioničarski rad, sučeljavanje perspektiva i otvoreni dijalog, studenti steknu nova znanja, ohrabre se da podele svoja razmišljanja sa profesionalcima i upoznaju buduće kolege iz svoje branše.

  Polaznici programa će na radionicama biti u prilici da čuju profesionalna iskustva lidera iz različitih oblasti, ali i savladaju nove veštine i razviju sopstvene kompetencije. U drugom segmentu radionica, učesnici će uzeti aktivnog učešća u rešavanju konkretnog problema iz prakse, dok će ih predavači radionica mentorisati. Svoja rešenja, zaključke, ali i potencijalne nedoumice, polaznici će predstaviti jedni drugima, istovremeno jačajući veštine javnog govorenja i međusobnog slušanja.

  Teme radionica su sledeće:

  1. Poslovna komunikacija & odnosi u timu;
  2. Kreativni proces & decision making;
  3. Project pitching & intervju za posao.

  Prva radionica, „Poslovna komunikacija & odnosi u timu”, kombinuje ekspertize iz oblasti umetnosti i biznisa, ukazujući na važnost efikasne komunikacije u poslovnom okruženju i neophodnost razvoja mekih veština za poboljšanje timskog rada. Druga radionica, „Kreativni proces & decision making”, pruža jedinstveni uvid u dva naizgled različita stanovišta, rediteljski i producentski, sa ciljem pronalaženja najboljeg rešenja određenog problema i izgradnje produktivnog sistema unutar autorskog tima kroz konstruktivni dijalog i saradnju. Treća radionica, „Project pitching & intervju za posao”, posvećena je veštini prezentovanja ideja, projekata i sebe putem intervjua, čime će polaznici steći korisne alate za svoj karijerni početak i naučiti kako da istaknu svoje vrednosti, znanja i kvalitete.

  Već sada se možeš prijaviti za učešće u ovom programu, a podstičemo te da to učiniš što pre, jer je broj mesta ograničen!

  Link ka prijavi:
  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd79VDongYgSIvhCcHStmBwrSzt177CRBYtyOPcd6_ibZflVA/viewform?usp=sf_link

  Rok za prijavu je 10. maj, a kako bi sertifikat o učešću dospeo u tvoje ruke, neophodno je da prisustvuješ celokupnom programu.

  Više informacija o samom programu, ali i drugim aktivnostima 19. Festivala internacionalnog studentskog teatra (FIST) pronađi na zvaničnom veb-sajtu festivala,
  Instagram i Tiktok nalogu.

  Podelite tekst: